Utama > Komedi > Telefon Berbunyi……

Telefon Berbunyi……

“Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym, tiba-tiba kedengaran deringan handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawab panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . .

“Hello?”
“Abang, nie sayang nie,”
“emmm . . ”
“Abang masih ada di kelab lagi ke? ”
“Iya.”
“sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang, boleh ke sayang beli?

“Berapa harga nya?”
“Cuma $1500.00 aje”
“O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat”

“Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu. .”

“Berapa harga yang dia bagi?”
“Cuma $280,000 …”
“O.k tapi pastikan harga tu dah on the road.”

“Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi…”
“Apa?” “Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan…. pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk dijual!!

Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang , berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang.

“Berapa harga yang mereka minta?”
” Cuma $740,000… o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu. ”

“Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?”

“OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!”

“Bye… I Love you too . . “

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

“ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA??!..”

Moral ; Jangan suka jawab telefon milik orang lain..

Kategori:Komedi Tags: ,
  1. mai hyun jae
    16 Januari 2011 at 1:07 AM

    haha…yg nyh paling kalkar..hahaha..x leyh benti ketawe

  2. 25 Januari 2014 at 3:16 PM

    Asking questions are actually fastidious thing if you are not understanding anything
    completely, except this post presents nice understanding
    yet.

  3. 21 Oktober 2016 at 12:08 PM

    ECのAmazonといえば、定期的に始まるお買い得タイムも魅力のひとつですよね。
    生鮮品のカテゴリーはチェックしたことありませんが、バッグ類やファッション小物なんかは相当狙い目になるのでよくゲットしてます。よくといっても3ヶ月に1回ぐらいですけどね。
    Amazonではギフトコードを安く買っておくことでかなりの安値でショッピングをすることができるので、ちょっとしたライフハックとして利用させてもらってます。
    オークションサイト経由で取引をするのですが、どうやら出品者側はAmazonギフト券の買取サイトが多いようです。
    ギフト券を買う側からすれば正規のものであればどこから買っても一緒なのでもっと安くなるように幸せな世界になればいいなぁと思ってます。笑

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: