Utama > Pend.Pemulihan, Program LINUS > Bukti Murid LINUS Boleh Berjaya

Bukti Murid LINUS Boleh Berjaya

Salam sejahtera,

Masih tidak terlewat bagi saya untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam seluruh dunia. Maaf kerana saya mengambil masa yang lama untuk mengemas kini laman ini.

Syukur alhamdulillah, peperiksaan di UPSI telah selesai dan keputusan yang diperoleh setimpal dengan hasil tugasan yang diserahkan untuk dinilai.

Baru-baru ini, saringan 2 dan 5 LINUS telah pun selesai dijalankan di sekolah saya. Hasil saringan lisan dan bertulis, saya dapati pencapaian mendadak murid LINUS bagi tahun 1 dan 2 adalah yang terbaik berbanding pada tahun sebelumnya.

Kebanyakan guru agak terkejut dengan keputusan bagi mata pelajaran Bahasa Melayu dan Matematik termasuk juga bagi subjek-subjek lain apabila murid bukan pilihan berjaya mencatat markah terbaik dalam ujian bulan Ogos yang dilaksanakan baru-baru ini.

Cuma yang sedihnya, masih ada sebahagian murid yang gagal ‘diselamatkan’ dari kelompok LINUS TEGAR kerana beberapa masalah yang dihadapi oleh guru dan juga murid. Saya sendiri akui terdapat 5 orang murid dalam kelas yang saya ajar masih belum menguasai abjad dengan baik walaupun setelah bulan Ogos hampir melabuhkan tirainya.

Perkara ini akan dibentangkan dalam Mesyuarat Post Mortem saringan 2 dan 5 yang akan datang untuk mengetahui punca masalah ini masih wujud.

Walau bagaimana pun, sekalung tahniah buat semua guru LINUS tahun 1 dan 2, termasuk guru Pemulihan yang telah bertungkus lumus memastikan sasaran LINUS peringkat sekolah tercapai.

sekian,
NORHAIDI SARPONEN
Penyelaras LINUS

Advertisements
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: