e-Friends

Salam sejahtera..

Laman ini dibangunkan atas dasar mengukuhkan lagi silaturahim sesama kita. Melalui ruang ini, kita akan dapat mengenali latar belakang rakan yang lain. Bukankah itu sesuatu yang baik apabila dapat berkenalan dengan rakan baharu?

Jika anda tidak keberatan, sudi-sudilah tinggalkan ‘nota diri’ seperti nama, asal, kerjaya, hobi, blog, email anda atau apa sahaja yang anda nak tulis dan kongsi dalam ruangan ini.

Mungkin berdasarkan maklumat yang ditulis, anda boleh dihubungi untuk kita sama-sama berkongsi pendapat atau maklumat.

Selamat berkenalan!

Ikhlas daripada ;

Teacher's Department

NORHAIDI BIN HAJI SARPONEN

Teacher’s Department

p/s :

  • Saya dah setkan dalam post ini bahawa segala maklumat tidak akan terpapar sekiranya anda meletakkan lebih daripada satu link anda.
  • Semua maklumat berkenaan akan tersimpan secara automatik dalam SPAM
  • Jadi usah bimbang, saya akan letakkan semula maklumat anda kemudian.

  1. Shah
    23 Jun 2009 at 6:52 PM

    Shah

    32

    Nilai

    Saya baca banyak tulisan cikgu..

    Ada juga cuba aplikasi kepada anak saya..thanks

  2. swarapena
    29 Jun 2009 at 12:55 PM

    salam pendidikan..=)
    name diberi masih lagi kekal nuraini binti roslan..
    lahir kt n9,..membesar kt johor…
    sekarang masih dlm pengajian untuk mengkhatamkan secare teori undang2 di malaysia..
    mase lapang di habiskan untuk membace,..mendengar mp3..melatih vokal (secare tidak formal)..men badminton..serte menjenguk ke dapur dan buat pe yg patut..haha
    join youthsay anda akan nampak nick sy sbg magistrate…ym..swarapena..
    sy seorng yg ske buat lawk gak kengkadang…ske bercakap secara maya..tp hakikat realiti,..haha..xleh predict…
    impian: menolong selagi yg mampu..=)
    prinsip saye: melangkah dengan sejuta cita untuk digenggam dan digapai.. cerita yg dulu ku titipkan buat bekalan perjalanan dan sebagai peringatan… dgn doa aku iringkan.. mengharapkan ihsan ar-rahman…dalam mengejar impian..

    all the best untuk si pereka blog.

  3. 29 Jun 2009 at 3:14 PM

    Profil murid baru:
    Nama Samaran : Langit Pertama
    Umur : 20-an
    Tempat tinggal : Kuantan, Pahang
    Hobi : Main internet dan baca buku cerita
    Cita-cita : Tak kesampaian
    Impian : Empayar perniagaan
    Motto :Tiada undur ke belakang dalam hidup, kerana hidup tiada belakang…

    Ucapan : Semoga cikgu dapat mengubah mentaliti anak bangsa kita menjadi pemimpin generasi seterusnya…
    Amin…

  4. kachuu
    29 Jun 2009 at 6:51 PM

    nama : kachuu
    age : 27
    tinggal : kulim kedah

    hobi : melukis, tenet and other online dan mendiamkan diri
    slam perkenalan n teruskan perjuangan cikgu dalam mentarbiyah anak bangsa kita…

    any share plz email me at feazlan@yahoo.com

    wassalam

  5. 29 Jun 2009 at 7:12 PM

    Nama samaran: Jo Qusary

    Umur: Kelihatan seperti berusia 27 tahun. Kemungkinan sudah berusia lebih dari 100 tahun.

    Jantina: ?????

    I.Q: 140

    Kelulusan: Ijazah Sarjana Muda Undang-undang ( Kepujian), UiTM

    Hobi: Membuat kontroversi dan memberi masyarakat ukhuwah mimpi ngeri…

    Cita-cita: Mengambil seorang anak angkat dan melatihnya untuk menjadi insan yang berguna.

    Tempat tinggal: Lumut, Perak.

    E-mail: stylo.jo@gmail.com

    URL: http://jo-qusary.blogspot.com

    Peace, Mr. Teacher …..V

  6. aman
    1 Julai 2009 at 3:55 PM

    assalamualaikum…apa kbr…nama penuh sy abdul rahman mohamad…sy dulu pun bekas pelajar lui barat tp masa awk jadi pengawas sy pun jadi pengawas sama mcm awk…cuma awk tua setahun dari sy…sy budak lui barat…kini sy berkhidmat sebagai anggota tentera dkt kementerian pertahanan kuala lumpur…sbgi bekas pelajar sesungguhnya sy amat gembira apabila melihat rakan2 sekolah berjaya tidak kira apa bidang yang di ceburi…sy sokong dgn matlamat awk..walaupun sudah mampunyai kerjaya tetap tetapi..tetap berusaha untuk berjaya dengan keja sampingan…sy akui sb sy pun dh melaluinya…kini dengan usaha yang sedemikian sy berjaya…dan kini mempunyai aset rumah 2 lot banglo dikota metropolitan..mempunyai 5 buah kereta..terbaru BMW 5 siries…apa pun saya doakan awk berjaya dan terus berjaya…

  7. 15 Julai 2009 at 11:05 PM

    assalamualaikum..

    name,nurun najmee..dulu amik kos sains komputer(programming),tp xbape terer bt program..
    minat pemasangan and trouleshoot…skrg target nak kerja dulu n mungkin akan sambung degree kalau ade rezeki..nk bantu keluarga dulu..

    itu saje kot.cikgu haidi,selamat berjaya n diberkati allah selalu..amin..🙂

  8. norshazarina mohamad razalli
    17 Julai 2009 at 3:29 PM

    assalamualaikum cigu haidi….
    sihat?
    neway nak ucap ribuan terima kasih utk blog cikgu yg byk membantu saya yg baru setahun menjadi pendidik ni…
    terima kasih gak utk idea2+pendapat+nasihat cikgu utk saya mendidik ‘anak2’ saya yg bertuah tu =)
    ni serba sedikit ttg diri saya…
    nama diberi norshazarina…dilahirkan pada 20.06.1982 di ipoh perak…alhamdulillah skrg mengajar di tanah tumpah sendiri…kuala kangsar =)
    akhir sekali…semoga cikgu,saya dan semua pendidik di Malaysia akan terus ikhlas+bersemangat menabur bakti utk ank bangsa….amenn…

  9. James
    17 Julai 2009 at 6:42 PM

    i’m a cool jo… aged 20… from selangor…..

  10. 17 Julai 2009 at 7:50 PM

    nAmA :nYzal

    PekerJaAn :sTuDeNT

    H0Bi :OnLINe And Main RugBY

    CitA2 :HiduP BaHAgIA SelamAnyA…AMIN………….

    TmpT TinGGal :TamaN PEruMAhaN DkT MElakA

    maJu LAh CikGu DAlaM BiDaNg iNi….

  11. ali
    17 Julai 2009 at 8:48 PM

    Profil penuntut baru,,:

    Nama penuntut :A l i
    Umur : 18-an
    Tempat tinggal : Johor, K.L
    Hobi : Surf Internet,Baca komik , dan datang seminar perniagaan
    Cita-cita : Menjadi Anak yang soleh dan Hamba ALLAH yg soleh
    Impian : Menjd jutawan sebelum berumur 30 thun
    Motto : Mahukan Memastikan Hari esok dan seterusnya adalah lebih baik hari ini dan semalam..=)
    Email :alimustafaabrahman@gmail.com

  12. Azue
    22 Julai 2009 at 3:24 PM

    Assalamualikum…

    Saya anak jati NS… atas sebab tak bleh terima adat Perpatih yg masih diamalkan oleh keluarga saya, saya merantau ke Johor hingga kini… Saya tak mahu hanya kerana saya perempuan maka kehidupan sya ditentukan oleh org tua.. bukan tak hormat, cume saya mahu sedikit kebebasan utk membina kehidupan sendiri dgn cara sendiri.. walau dah dibuang keluarga,,,…alhamdullillah saya berpuas hati dgn pencapaian sy dlm kerjaya dan kehidupan kini.

    kali pertama log in laman web ini, what i can i say…i’m very imprest.. saya rasa sgt bangga.. bnyk info yg berguna dan saya ucapkan tahniah atas usaha cikgu… CAYO

  13. mizzneno
    23 Julai 2009 at 11:39 AM

    salam dihulur,
    dr bakal guru yang masih memerlukan begitu banyak input dan idea untuk mendidik anak bangsa yang semakin mencabar hati n emosi.

  14. sha
    9 Ogos 2009 at 4:32 PM

    Assalamualaikum

    Saya juga seorang pendidik yang masih lg menuntut di ipda(kdc).Sedang mengajar pemulihan khas di sekolah di Perak selama 2 thn 3 bln..Banyak hasil kerja dan BBM cikgu yang blh saya jadikan panduan dan contoh.Harap boleh berkongsi idea dan maklumat..TQ

  15. norasnita
    26 Ogos 2009 at 2:06 AM

    ramainya peminat cikgu…

    saya pun tak malu jgk. nk kenalkan diri..he2

    nama: norasnita- boleh panggil nita adik kot sy br 21

    student IPDA kos pemulihan jgk

  16. rama2ungu
    26 Ogos 2009 at 3:21 PM

    Salam cikgu….den nak konalkn diri ni…

    Namo den RaMa2UngU..

    Umor den 22 thn….

    Eden kojo sobagai Kerani Projek kek PD…

    Hobi den baco buku ngan tengok tv slain maen tenet,,,..

    Eden tinggal ngan uwan eden kek LBJ…(Rayo dtg la umah) hhehehe….

    Serbo sediket pasl eden la..den suko morantau…den bnyk dah bepindah randah….last skali tompek den poie ialah kota kinabalu sabah..tu pon sobab bolaja….den ado dip. kej. elektrik…so, kot tau do kojo yg berkaitan buleh la oper kek den…heheh…

    Den ucapkan kek cikgu, selamat maju jayo la…toruihkan usaho cikgu membangunkan anak bangso…(n_n)

  17. azrii
    26 Ogos 2009 at 3:42 PM

    salam cekgu.. den nak geli-geli skali boley x hohohohoo.. mengeratkan silaturahimmm

    Nama : tambah muhammad depan , letak azri blakang.. jadik la smallville hohohoho

    Umur : 1989

    Tempat : kontan dan ampang.. (bosan da den main drift kat terowong karak tu hohoho)

    Keje : part time freelance photographer & marketing job

    Hobi : memancing kat tepi jalan tempat awek kilang tunggu bas hohohoho guwau.. den x de hobi sgt.. tapi den ske poi pulau cuti-cuti.. nak poi pulau perhentian lak pasni.. insyallah aminnn.. hoho

    motto : karisma 125 .. laju tapi selamat hoho

  18. 26 Ogos 2009 at 3:48 PM

    salam….cikgu…

    sowi lah sy nie x ske sngt tulis biodata….dr dlu lg…hahahaha
    sy nie Laa Tahzan, asal terengganu….pe lg ek….umur sy nie bru 22 tahun…hehehe
    lahir 19/02/1987 kt kem PGA….x sempat nk tgu ambulans…lambt sangt nk tgk dunia…hahaha…
    sy nie ske letak perkataan hahahaha n hehehe…dlm ape2 sy tulis kt Ys & Ym…
    sy nie skrg praktikal …smbil cari keje “0”…heheh….
    sy bru abis Diploma kejuruteraan elektronik…
    itu sje ko…

    n ucapan: semoga cikgu terus maju kedepan n terus maju….dlm pelbagai bidang cikgu ceburi….
    didik lah anak2 bangsa seperti mendidik anak sendiri….maju bangsa…maju negara…
    salam

  19. Stella
    4 September 2009 at 12:28 PM

    hai,cikgu….
    nama saya stella…
    saya seorang pelajar PISMP ambilan Januari 2009
    saya ambik subjek pemulihan…
    ini email saya,
    miru_junn@hotmail.com
    Jika ada nota or maklumat tentang pemulihan,
    mintak cikgu tolong post dekat email sy…
    terima kasih banyak2..~~

  20. wong
    3 Oktober 2009 at 2:03 AM

    bahan bantu mengajar je ker?kord gitar lagu2 tak ada nak di download?selitkan skali utk member2

  21. lazima Ahmad
    13 Oktober 2009 at 9:37 PM

    salam…cikgu..tgn sy tergerak untuk menconteng page cikgu hari nie…smoga kita sama2 akan beroleh manfaat & kebaikan selepas ini dalam bidang pend..

    nama: lazima Ahmad
    Asal: Perlis
    Tempat bertugas: SK.Sinua, Keningau Sabah (Sek di pedalaman 2 negeri Sabah)
    Email: reina_sephia@ yahoo.com
    Pengalaman mengajar 9 bln

    Thanxs alot diatas contoh2 bbm yg ckg paparkan disini..ianya sgt membantu sy yg br nk terjebak di dalam dunia pend..teruskanlah mengupload bahan2 yg ptg dan membantu guru2 br sperti sy…smoga jasa2 ckg ini sentiasa diberkati…keep up da gud work

  22. Ina Ismail
    22 Oktober 2009 at 6:05 PM

    salam…
    br 2 hari saya tgh menjelajah blog cikgu nie….
    byk benda yg saya dapat.thanks alot.
    syabas utk usaha cikgu selama ni…

    salam satu perjuangan
    Nama : Cikgu Ina
    Asal : Kelantan
    Umur : 28
    Jawatan sampai ke pencen(insyaAllah) : Pendidik
    Tempat bertugas:Lahad Datu Sabah (9 bln Guru Pemulihan sepenuh masa)

  23. Mirza
    30 Oktober 2009 at 10:21 AM

    Assalamualaikum dan semoga cikgu sentiasa kreatif.
    Banyak bahan yang membantu dan keep it up….
    Syabas dan semoga ilmu yang diberi akan menjadikan cikgu guru yang cemerlang.
    Nick name:Zairulmirza Zahar
    Pengalaman mengajar:15 tahun
    Tpt bertugas:Selangor
    Pengkhususan:Muzik
    e-mel:zairulmirza@yahoo.com.my

  24. 20 November 2009 at 12:04 PM

    best artikel ko…blh jd penulis nie.. jln ceriter yg menarik x mengantok kalo bce..

  25. zu
    4 Februari 2010 at 3:32 PM

    salam….
    saya masih belajar dalam jurusan pemulihan di maktan perguruan..
    bayak input saya dapat dalam blog ni..
    syukran jazilan..

  26. 9 Februari 2010 at 11:21 PM

    Penghasilan yg baik.
    Input berguna utk dijadikan panduan.
    Kita akan berkongsi maklumat demi kecemerlangan 1 Malaysia

  27. Mohamed Hidayat
    10 Februari 2010 at 10:43 PM

    Assalamu’alaikum dan Salam Bahagia,

    Nama : Cikgu Mohamed
    Umur : 30++ Tahun
    Bidang: Pendidikan Khas (Pembelajaran)
    Lokasi: KL

    Salam Ukhuwwah!

  28. 13 Februari 2010 at 8:01 PM

    salam cikgu haidi, sy mula menyinggah ke laman ini pada thn lepas, semasa berada dlm kursus kpli. byk info yg sy dpt disini dan harap cikgu dpt teruskan usaha baik ini utk membantu mereka yg memerlukan

    nama : wendy bahari
    umur : 29
    lokasi : KL
    bidang : pemulihan dan ada kemungkinan bertukar ke linus ..

    salam ..

    • 14 Februari 2010 at 12:25 AM

      Terima kasih

  29. RynieYahya
    20 Februari 2010 at 8:46 PM

    Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

    Nama : RynieYahya
    Umur : 29 Tahun
    Bidang: Pendidikan Khas (Masalah Pembelajaran)
    Lokasi: Melaka

    Saya mula mengunjungi blog cikgu haidi sejak tahun lepas (2009) ketika sedang mengikuti kursus kpli. banyak info berguna yang cikgu haidi kongsikan di sini. thanks so much..

    Salam Ukhuwwah!

  30. fira
    27 Mac 2010 at 2:52 PM

    Salam sejahtera cikgu haidi..
    semoga sihat dan ceria selalu untuk meneruskan perkongsian ilmu dalam blog ini.
    Nama: Jennifer
    Umur: 28 tahun
    Asal: Sarawak (skrg pun mgjr di sarawak)
    Hobi: menyanyi, mdgr lagu, shopping..
    Bidang: masa di maktab amik opsyen kh tp di sekolah mgjar Bahasa Melayu.
    saya baru memulakan khidmat sbgai seorg pendidik pd tahun ini. banyak maklumat yang saya perolehi dan gunakan drpd blog cikgu sbgai sumber, bahan dan rujukan untuk kerjaya ini. syukur sgt2 sbb saya terjumpa blog cikgu ni. trima kasih byk2 cikgu.
    salam…

  31. ctroz
    12 April 2010 at 11:19 AM

    salam cikgu,
    sbg guru pemulihn khas, silibus aper yg patut dgunakan utk murid2 linus pemulihan?bgmana pulak ngan bilgn waktu ngajar utk bm n math untuk linus pemulihan?

  32. ctroz
    12 April 2010 at 12:25 PM

    ctroz :salam cikgu,sbg guru pemulihn khas, silibus aper yg patut dgunakan utk murid2 linus pemulihan?bgmana pulak ngan bilgn waktu ngajar utk bm n math untuk linus pemulihan?

    • 27 April 2010 at 7:30 PM

      Salam,

      Maaf kalau informasi saya ada kesilapan. Jika tidak silap, PPD ada bekalkan sekali senarai kemahiran yang perlu dipelajari oleh murid-murid LINUS. Waktu mengajar pula seperti yang telah anda ketahui semasa mengikuti kursus LITERASI dan NUMERASI

  33. 10 Mei 2010 at 4:29 PM

    salam ziarah..terima kasih di atas semua info yang berguna…

  34. 12 Jun 2010 at 9:13 AM

    as salam

    salam ziarah cikgu. mohon izin untuk copy mana2 artikel yang saya rasa boleh dipaparkan di blog sekolah saya untuk bacaan anak2 dan ibu bapa sekolah saya. biar mereka tahu sikit keadaan sebenar dunia pendidikan di tempat2 lain.

  35. hasmida
    1 Ogos 2010 at 8:04 AM

    salam cikgu haidi.

    Muda lagi rupanya, tapi banyak pengalaman dan idea yang dikongsikan. Sangat berguna kepada orang seperti saya yang sudah berumur, tapi masih muda lagi dalam dunia pendidikan.

    Nama: Hasmida Odding
    Kerjaya: Guru Opsyen Math Minor BI & KT
    Pengalaman mengajar: Tahun ke-2
    Umur: 33 thn
    Asal: Sabah

    Keep up the excellent work…

  36. 11 Ogos 2010 at 12:08 AM

    salam.. saya adilah..20 tahun.. sedang mengikuti kos pendidikan di IPG Kampus Raja Melewar.. artikel2 di sini banyak membantu saya dalam menyediakan aktiviti dan membantu sayaa lebih memahami apa yang saya pelajari supaya saya boleh aplikasi bila saya menjadi guru kelak…

  37. raihan
    20 Ogos 2010 at 1:08 AM

    salam…saya raihan
    guru pelatih IPGKPM- pend Khas-

  38. 7 Oktober 2010 at 1:16 PM

    Salam cikgu…

    Baru je berpeluang menconteng2 dekat sini….huuhuhu

    profile nina

    Baru je graduate ogos 2010, sekarang masih lagi mencari identiti pekerjaan yang sesuai dengan jiwa..bukan memilih kerja namun, kita perlu puas dengan apa yang kita nak cari kan…
    huhuhu

    umur: tahun 2010 =23…
    h/town: kuantan
    Cita2 : Mencari sesuatu yang memberi kepuasan mendalam..

    apa lagi erk nak cerita,… x da ape2 yang menarik kot….hehehe

  39. 22 Oktober 2010 at 10:50 AM

    Salam

    Laman ini bermakna, saya jg nak kongsi site sy dgn rakan2 lain, dan selamat berkenalan ..

    http://cikguworld.webs.com

  40. 16 Disember 2010 at 9:46 AM

    Assalamualaikum dan salam ukhwah…. Terima Kasih atas perkogsian dan jom terus berkongsi. Sy guru pendidikan khas masalah pembelajaran….🙂

  41. artini
    28 Mac 2011 at 12:29 PM

    Belajar tiada penghujungnya…
    Assalamualaikum n salam ukhuwah…
    Terima kasih diatas perkongsian ilmu yg sgt bermanfaat utk anak bangsa…
    Ingin mencontohi saudara namun tak tercapai akalku… namun sbg pendidik akn ku usahakn utk mendapat pa sj ilmu utk anak-anak didikku… Sy guru yg baru berkecimpung dalam dunia pemulihan khas…

  42. 15 April 2011 at 12:25 PM

    when the aeroplane is going to land, alll the birds fly away…

  43. 19 Januari 2012 at 10:53 AM

    Saya Junaina Abdullah boleh sahaj panggil Kak Jun asal Perlis. Mencari-cari cara terbaik utk mengajar anak di internet dan terjumpa blog cikgu. Banyak pelajaran dapat saya kutip. Anak bongsu menghadapi masalah dalam pembelajaran, Walaupun sudah berada di tahun dua masih tidak pandai membaca.

    Minta izin juga untuk berkongsi cetusan idea cikgu di sini di blog saya.

    My blog.
    http://juneaina.blogspot.com/

  44. munib
    13 Februari 2012 at 1:20 PM

    salam cikgu haidi..saya kekurangan idea mengenai cara ajar murid yang tidak pernah ke pra sekolah / tadika tapi trus ke tahun 1..saya ada 5 orang murid baru thun 1 yg tidak pernah ke skolah..pegang pensel masih blum btul..saya ingin tanya jika cikgu ada cadangan teknik mengajar dan yg seumpamanya..saya cuba juga tanya guru Pra Sekolah saya ini..Dia kata sekurang-kurangnya 3 bulan untuk tahu pegang pensel buat garis dsbg. minta jasa baik Cikgu Haidi bagi pendapat

    • Cikgu
      13 Februari 2012 at 10:03 PM

      salam, cikgu munib

      saya juga menghadapi masalah yang sama apabila dua murid saya tidak tahu menulis langsung. saya cuma gunakan cara manual iaitu bermula daripada menyambung garis putus-putus bagi membentuk gambar, kemudian mewarnakan gambar. Tujuannya untuk melembutkan pergerakan tangan dan membiasakan murid memegang pensel.

      Apabila sudah dua minggu mewarna, barulah saya bawa murid kepada situasi menulis yang sebenar, saya cuma perbetulkan cara murid memegang pensel, kemudian saya pegang tangan murid dan sama-sama memacu penselnya membentuk satu hingga lima abjad. itulah yang saya buat hari-hari.

      memang penat, letih dan rasa kecewa sangat. tetapi itu cuma permulaaa. selepas 3 minggu, saya mula nampak hasilnya. daripada tiada bentuk langsung, saya dah boleh lihat kedua-dua murid saya sudah boleh menulis beberapa abjad dengan jelas. Tulisan tidak cantik itu tak mengapa. yang penting bentuk abjad sudah ada dan murid mula membiasakan diri menulis dengan cara yang betul.

      maaf jika saya tidak membantu

  45. IDAYU MD YUSOF
    27 Februari 2012 at 11:26 AM

    Assalamualaikum..

    Saya rasa anak lelaki saya ada ciri2 disleksia..Boleh beritahu saya pada siapa saya perlu merujuk bagi memastikan samada anak saya benar2 mempunyai penyakit disleksia ini.Adakah saya perlu merujuk kepada pakar psikologi kanak2. Jika ya adakah pakar psikologi di Johor Bahru kerana saya tinggal di Johor Bahru. Saya juga ingin tahu samada ada sekolah khas untuk kanak2 disleksia di Johor Bahru.

    Harap cikgu dapat membantu.

    • 4 Mac 2012 at 11:31 PM

      Wsalam,

      Di johor bahru, ada sebuah hospital pakar kanak-kanak (hospital pakar puteri – kalau tak silap) yang dapat memeriksa masalah sebenar anak puan. saya tidak pasti di johor bahru ada sekolah khas untuk kanak-kanak disleksia. tetapi saya pernah mengadakan lawatan ke sekolah khas kanak-kanak disleksia di pasir gudang. mungkin puan perlu mendapatkan rawatan pakar dan kemudian merujuk anak puan ke Pejabat Pelajaran Johor berhubung penempatan anak puan.

      Semoga berjaya

  46. 4 Mac 2012 at 4:56 AM

    Assalamualaikum… Haidi Tahniah kerana dapat menghasilkan satu platform ilmu yang bermaanfaat untuk rujukan para guru pelajar IPTA dan ibubapa – Wan Zul (Choket)IBMM 1999-2002- teruskan usaha…..

    • 4 Mac 2012 at 11:46 PM

      Wsalam,

      terima kasih cikgu zul

  47. 28 April 2014 at 10:28 PM

    Hey! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.
    Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking
    and checking back frequently!

  48. linda
    11 Mac 2015 at 11:05 PM

    saya terdorong utk join group ni utk nak share ngan rakan2 yg ada experience ngan masalah knk2

  1. 11 Ogos 2014 at 1:36 PM

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: